Enigma Research is gespecialiseerd in het uitvoeren van online kwantitatief marktonderzoek.

We gaan hierbij innovatief te werk en zien het als een uitdaging om nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (smart)technologie toe te passen bij de benadering van respondenten. We maken gebruik van een in huis ontwikkelt online vragenlijstsysteem. Dit systeem bevat alle functies die vandaag de dag mogen worden verwacht van professionele enquête software; tal van verschillende vraagtypen, responsive design, vormgeving van enquêtes in uw huisstijl en afname via een beveiligde “https” verbinding. Ons vragenlijstsysteem bevindt zich in een ‘permanent beta’; er blijft gewerkt worden aan nieuwe functies en mogelijkheden. Daarbij hoort ook een continue monitoring op veiligheid; ons systeem wordt regelmatig getest door een ethical hacker op eventuele beveiligingslekken. Door onze kennis van ICT en marktonderzoek met elkaar te combineren, zijn wij in staat om marktonderzoeksoplossingen aan te bieden die naadloos aansluiten op de wensen van onze opdrachtgevers.

Als bureau adviseren wij in een juiste benadering van de doelgroep en bij het opstellen van de vragenlijst. Na dataverzameling worden de resultaten geanalyseerd en geïnterpreteerd. Onze opdrachtgevers kunnen, na het ontvangen van het rapport, direct concreet met de resultaten aan de slag. U kunt ons onder andere inschakelen voor het uitvoeren van tevredenheidsonderzoeken. Ook voor opiniepeilingen, het testen van een nieuwe reclamecampagne of een imago-onderzoek kunt u bij Enigma Research terecht. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het opzetten en beheren van online (burger)panels.

Geschiedenis

Enigma Research is een marktonderzoeksbureau dat, na twee jaar intensieve voorbereiding, begin 2010 is opgericht door Robert Oosterbaan en Stefan Di Tolve. In de voorbereidingsperiode is onder andere een eigen onderzoekssysteem ontwikkeld. Via dit systeem worden de online vragenlijsten geprogrammeerd en automatisch geoptimaliseerd voor zowel een juiste weergave op de computer als op de mobiele telefoon. Opdrachtgevers kunnen inloggen om live mee te kijken met de opbouw van de resultaten

Door het ontwerpen van een eigen onderzoekssysteem kon Enigma Research vanaf de oprichting volledige onafhankelijkheid aan haar klanten garanderen; alle onderzoeksdata staat intern gehost.

Werkwijze

Gedegen door vaste structuur.

Lees meer
Rapportage

Vier vormen, daardoor altijd op maat.

Lees meer
Werken bij

Geen negen tot vijf mentaliteit.

Lees meer