SNS Bank favoriete werkgever onder ICT-ers

SNS krijgt gemiddeld een 9,11 van ICT-medewerkers, blijkt uit onderzoek van Computable en Enigma Research naar de tevredenheid van ICT-ers.

Daarmee is SNS de best-beoordeelde ICT-werkgever onder eindgebruikers in Nederland. ABN AMRO volgt op de tweede, Rabobank op de vierde, en ING op de negende plek. Onder ICT-bedrijven zelf scoren giganten Microsoft en Google het hoogst.

Enigma Research en Computable hebben recentelijk onderzoek gedaan naar de beste ICT-werkgevers van Nederland buiten de ICT-sector volgens ICT-ers. Via het onderzoek vroegen de onderzoekers aan ICT-medewerkers om hun werkgevers te beoordelen. Aan de hand van de scores werden gemiddelde rapportcijfers berekend, zodat een top 25 van beste ICT-werkgevers kon worden opgesteld.

Banken scoren hoog
Helemaal bovenaan de top 25 beste ICT-werkgevers prijkt SNS Bank met een rapportcijfer van 9,11. De ICT-medewerkers zijn zo tevreden over hun werk bij SNS vanwege de uitstekende scholingsmogelijkheden, en inzet op innovatie, optimale dienstverlening en klantervaring. Op de tweede plek volgt ABN AMRO met een score van 8,8 als eindgemiddelde, en na de ANWB op de derde plek, volgt met een score van 8,11 de Rabobank op een gedeeld vierde plek, samen met Universiteit Utrecht. ING staat op de 8e plek in de lijst met een rapportcijfer van 8,04.

Overstappen en droombanen
Als aansluiting op het onderzoek met Enigma Research is Computable op onderzoek uitgegaan naar de bedrijven waar ICT-ers naartoe willen overstappen als zij de mogelijkheid kregen. ICT-bedrijven blijken hier de hoogste scores te krijgen, met grote namen als Microsoft en Google bovenaan de lijst. Bol.com is het populairste overstapdoel van de ICT-werkgevers onder eindgebruikers, met een 14e plek in de lijst.

Bron: banken.nl
Gepubliceerd: 17-12-2015