Vrijdagnacht blijft de populairste TT Nacht

Ondanks dat de zaterdag nu ook een festivaldag is omdat de races voor het eerst op de zondag worden verreden.

Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van Dagblad van het Noorden werd uitgevoerd door Enigma Research. Aan bijna 1200 noorderlingen werden vragen gesteld over het populaire motorevenement dat op zondag 26 juni wordt gehouden. Opvallend is dat vooral Drenten nog niet zo geïnteresseerd zijn in de zaterdagavond. Op de vraag welke avond ze de stad in gaan is de vrijdag het populairst (45 procent), gevolgd door de donderdag (31 procent). Op zaterdag geeft 19 procent van de Drenten aan de stad in te willen. In Groningen en Friesland zijn de verschillen tussen de avonden minder groot.

Het TT Festival duurt dit jaar voor het eerst vier dagen: van woensdag (22 juni) tot en met zaterdag (25 juni). Vorig jaar was de binnenstad van Assen met ruim 70.000 bezoekers vol op de vrijdagavond. De verwachting is dat het festival dit jaar nog drukker bezocht wordt omdat de TT naar de zondag verhuisde. Zo werden al meer tickets verkocht dan voorgaande jaren.

Het Noorden is trots op de TT. Maar liefst 91 procent van de respondenten vindt dat de TT Assen op de kaart zet en dat de stad trots mag zijn op het circuit. Het motorevenement is de laatste jaren het populairst bij 22- tot 44-jarigen. Van hen bezocht 22 procent de TT, tegenover 8 procent in de leeftijdscategorie van 45 tot 64 jaar. Het muziekprogramma van het TT Festival is het belangrijkste onderdeel, blijkt uit het onderzoek. Voor de respondenten die de afgelopen jaren het festival bezochten was voor 57 procent de muziek het meest aansprekend. Op plek twee staat de TT Nightride met 16 procent. Tijdens dit evenement rijden 600 motorrijders door de binnenstad. Het festival moet te allen tijde gratis blijven, geeft iets meer dan de helft van de noorderlingen aan. Dit jaar staan onder meer VanVelzen, Lil’Kleine, De Staat, Mooi Wark en Mick Wilson van 10CC op de elf verschillende podia. Ook is er een plein met motorstunts en -demonstraties. Een grote ster op het festival is voor een meerderheid niet zo belangrijk. En betalen voor sterren als Kensington en Anouk wil slechts 35 procent.

Bron: Dagblad van het Noorden
Gepubliceerd: 16-06-2016